Foarfeca croitorie zig-zag - valuri, 3 mm

Disponibil doar pentru utilizatori
Stoc 10

Foarfeca croitorie zig-zag - valuri, 3 mm

Daca doresti sa realizezi o croiala frumoasa si de calitate, ai nevoie de accesorii la fel de calitative. Astfel de accesorii sunt foarfecile de croitorie.

Foarfecile pentru croitorie sunt o forma mai speciala de foarfeci si reprezinta un accesoriu de nelipsit pentru toti cei care se ocupa de croitorie, fie acasa din pasiune, fie au un mic atelier sau profeseaza in mod constant.
Aceste foarfeci - contrar foarfecilor normale - au lamele cu taisul dintat, in urma taierii rezultand un model in zig-zag.
Dintii de pe lama sunt de diferite marimi, dar toate au acelasi scop: acela de a impiedica destramarea marginilor materialelor textile, mai ales daca acestea au o tesatura mai lejera.
Pe langa taisul special, lamele foarfecilor sunt groase si grele, pentru a putea taia materiale textile groase, iar unul dintre lame este indoita la baza.

Intreaga foarfeca este confectionata din metal inox, iar manerul este confectionat din material plastic si format in asa fel incat sa asigure o manuire cat mai comoda a foarfecii.

Orientarea manerului : dreapta.

Interesant!

In limba engleza acest tip de foarfeca poarta denumirea de Pinking scissors.
Desi nu exista o explicatie concreta asupra denumirii, se presupune ca aceasta provine de la faptul ca in trecut, lama dintata a fost comparata cu floarea garofitei de gradina - Dianthus caryophyllus L. -, care are marginile petalelor zimtate, iar numele Pinking reflecta culoarea florilor roz ale acestei plante.

Dimensiuni produs:

  • lungime totala: 23.5 cm
  • lungime lama: 8 cm
  • marime dinti: 3 x 1.5 mm

Atentionari:

Acest produs nu este o jucarie.

Detalii

Categorii
Cod produs (MPN)
404349